Unidea travel

New York

  • Avio karte Beograd New York od 480 € sa taksama
  • Prosečna cena Hotela u New York-u, noćenje od  121  tri-zvezdice i 505 € pet-zvezdica (dvokrevetna soba)
Sami pretražite našu ponudu ili pošaljite upit.

Vi birate datum i vreme polaska, avio kompaniju ili tip Hotela i uslugu, pretražite našu ponudu bilo da želite samo avio karte Beograd – New York ili i smeštaj u samom gradu, rezervacije i informacije su besplatne. Kupovina je jednostavna i u par koraka možete pronaći sve prema vašim potrebama.

Putno zdravstveno osiguranje sa pristupačnom cenom predstavlja idealnu zdravstvenu zaštitu u inostranstvu. Kontaktirajte nas za cenu i Više informacija.

New York City je grad sa najviše stanovnika u SAD i u centru je međunarodnih finansija, politike, zabave i kulture.Prvobitno se zvao Novi Amsterdam, a 1664. god. Englezi su mu dali ime New York (Novi Jork) u čast vojvode od Jorka.
Nju Jork je jedan od najvećih gradova sveta i sedište je velikih muzeja, galerija, međunarodnih korporacija i berzi (500 galerija, oko 150 muzeja,
više od 100 pozorišta i više od 17000 restorana).Nadimak grada je Big Apple (Velika jabuka). Grad je i sedište svih međunarodnih ambasada pri Ujedinjenim nacijama, čije se sedište takođe nalazi u Nju Jorku.
Po popisu stanovništva iz 2010. god. u njemu je živelo 8.175.133 stanovnika, a prema procenama iz 2012. god na širem gradskom području živi približno 19,8 miliona stanovnika.Blizu 800 jezika je u upotrebi što ga svrstava na prvo mesto među gradovima po jezičkoj raznovrsnosti.
Danas obuhvata, osim Manhattana, i poznate četvrti Bronx, Brooklyn, Queens i Staten Island.
Današnji simboli Njujorka su: Wall Street, Statue of Liberty (Kip slobode, poklon Francuske, podignut je 1886), Brooklyn Bridge (koji spada u najveće i najduže mostove sveta i spaja Manhattan i Brooklyn), Empire State Building, Chrysler Building itd. Tu je bio i Svetski trgovinski centar, koji je srušen 11. septembra 2001. u terorističkom napadu.
Poznata mesta su i 5th Avenue (Peta avenija), Times square, Central park, Metropolitan Museum of Art i Broadway, bulevar koji se proteže od juga do severa Manhattana, a u čijem centralnom delu (Midtown) se nalaze mnoga pozorišta.
U gradu se nalaze brojni univerziteti i koledži, među kojima su najpoznatiji: University of Columbia, New York University, The Rockefeller University koji se nalaze među prvih 35 u svetu.

* Ponuda na našoj stranici se odnosi na povratne avio karte sa uključenim taksama i ručnim prtljagom u trenutku objave. Cena smeštaja je bazirana na prosečnoj ceni noćenja u Hotelima*** .  Avio kompanije i Hoteli zadržavaju pravo promene uslova i cena, pozovite nas i poslaćemo Vam ponudu avio karata i hotelskog smeštaja prema vašim potrebama.

Call Now Button064/645 69 65