Unidea travel

Dominikana

  • Avio karte Beograd Santo Domingo od 699 €  sa taksama
  • Prosečna cena Hotela u Dominikanskoj Republici, noćenje od 50 tri-zvezdice i 118 € pet-zvezdica (dvokrevetna soba)
Sami pretražite našu ponudu ili pošaljite upit.

Vi birate datum i vreme polaska, avio kompaniju ili tip Hotela i uslugu, pretražite našu ponudu bilo da želite samo avio karte Beograd – Santo Domingo ili Beograd Punta Cana i smeštaj u Dominikanskoj Republici, rezervacije i informacije su besplatne. Kupovina je jednostavna i u par koraka možete pronaći sve prema vašim potrebama.

Putno zdravstveno osiguranje sa pristupačnom cenom predstavlja idealnu zdravstvenu zaštitu u inostranstvu. Kontaktirajte nas za cenu i Više informacija.

Santo Domingo, službenog naziva Santo Domingo de Guzmán, je luka, distrikt (Distrito Nacional, skr. D.N.) i glavni grad Dominikanske Republike.
To je najmnogoljudniji grad na Karibima.
Grad je najstarije naselje Evropljana u Americi. Osnovao ga je Bartolomeo, brat Kristofora Kolumba 1496. godine.
Po popisu UNESCO-a iz 1990. god Santo Domingo je “prvi grad u Amerikama s najstarijom katedralom, bolnicom, carinarnicom i sveučilištem”.
U starom jezgru grada postoji mnogo sačuvanih kolonijalnih građevina iz ranog razdoblja.
Najvažnija je katedrala Santa María la Menor koja je najstarija katedrala u Americi.
Mnogi istoričari veruju da je u njoj sahranjen Kristofor Kolumbo, iako za to nema čvrstih dokaza. Značajna je građevina dvorac Alcázar de Colón koju je sagradio Diego Colón, sin Kristofora Kolumba.
Tu se nalazi i bivša palata generalnog guvernera u kojoj je danas muzej Museo de las Casas Reales. Tvrđava Ozama je najstarija američka tvrđava.
Monasterio de San Francisco (Samostan sv. Franje) je prvi američki samostan.  Značajne su građevine i Nacionalna palata koja je sedište vlasti Dominikanske Republike, te Palata kulture, dok je Kolumbov svetionik (Faro a Colon) zgrada-spomenik podignuta u čast Kolumba. Grad ima mnogo muzeja i pozorišta, te drugih kolonijalnih građevina. Dva poznata plesa – merenge i baćata su nacionalni plesovi Dominikanske Republike.

* Ponuda na našoj stranici se odnosi na povratne avio karte sa uključenim taksama i ručnim prtljagom u trenutku objave. Cena smeštaja je bazirana na prosečnoj ceni noćenja u Hotelima*** .  Avio kompanije i Hoteli zadržavaju pravo promene uslova i cena, pozovite nas i poslaćemo Vam ponudu avio karata i hotelskog smeštaja prema vašim potrebama.

Call Now Button064/645 69 65